Monday, May 08, 2006

Los De Abajo-Latin Ska Force

Κάτι ψήνεται στην εναλλακτική σκηνή της Πόλης του Μεξικού. Βασικά οι «Από Κάτω», αποτελούσαν το καλύτερα κρυμένο μυστικό της τοπικής σκα κοινότητας, μέχρι που άρχησαν να παίζουν σε συναυλίες για την ενίσχυση του Ζαπατιστικού Μετώπου. Αυτό μεγάλωσε την απηχισή τους, και τον Σεπτέμβρη του 2005 τους έφερε στην χώρα μας, σε μια συναυλία που έμεινε αξέχαστη, με αποκορύφωμα τον Κάρλος Κορτές να αφήνει το μπάσο , και να κάνει μπρέικντανς επι σκήνής, ενώ η απίστευτα δεμένη rhythm section ( Vladimir Garnica κιθάρα, Yocupitzio Arellano και Carlos Cuevas εναλλάξ στα κρουστά και τα ντραμς), να συνεχίζει να βαράει ακάθεκτη.

Τέλος πάντων, τέρμα η απόκλιση και περνάμε στα διαδικαστικά. Οι «Από κάτω» παίζουν ένα υβριδιο ανάμεσα στην μουσική παράδοση των Μαριάτσι και το ska, ενώ μπαίνουν εμβόλιμα ηχιτικά δείγματα, είτε από κάποιο dial-up σε διαδικασία σύνδεσης με το ίντερνετ, είτε από την τελευταία ομιλία του Αλιέντε , και κάποια από τις ομιλίες του Συνταγματάρχη Κάρλος, και άλλα.πολλά.
Το μουσικό αποτέλεσμα είναι ενδιαφέρον, και οι σπιντάτοι ρυθμοί του δίσκου δείχνουν μια διονυσιακή ατμόσφαιρα, εμπλουτισμένη με πολιτική και……..έρωτες

Para todos todo y para nosotros nada, λοιπόν, και για αυτούς ένα
8/10

No comments: